Sanatatea optima este mai mult decat nutritie si activitate fizica. Ea este atinsa prin obtinerea echilibrului in fiecare arie a vietii noastre, incluzand atat partile emotionale, cat si cele sociale!

Daca exista cineva in viata ta care te stoarce de energie sau iti provoaca stres, exista sanse mari sa te aflii intr-o relatie toxica.

 

Ce este o relatie toxica?

Relatiile toxice pot lua multe forme. Printre acestea sunt incluse cele care te storc de energie, creaza drame sau chiar cele care violeaza barierele altor persoane pentru a obtine beneficii emotionale si nu numai.

Persoanele toxice de multe ori nu realizeaza distrugerea pe care o creeaza. Interactiunile cu aceste tipuri de persoane ne pot scadea increderea de sine si ne captivaeza energia intr-un mod negativ. Multe persoane identifica o persoana toxica si simt nevoia (empatia) de a avea grija de aceasta. Deobicei acest lucru duce la influentarea negativa a starii de bine a persoanelor care vor sa faca un bine. Acesta este un mod la fel de distructiv ca si retragerea sau chiar confruntarea comportamentului unei persoane toxice.

 

Asadar, cum manevram o relatie cu o persoana toxica?

In mod ideal, am taia orice legatura cu oricine ne afecteaza bunastarea emotionala. Pur si simplu nu am mai vorbi niciodata cu oamenii care ne trag in jos. Insa lucrurile nu pot sta tot timpul la fel. Exista si persoane pe care nu putem sa le evitam cum sunt parintii, fratii sau sefii.

Din fericire, exista si variante de mijloc. Poti invata si practica diferite tehnici de comunicare ,cum ar fi Comunicarea Nonviolenta sau Comunicarea Constienta. Daca trebuie sa interactionezi cu o persoana la nivel personal, cauta grupuri de sustinere /comunitati in zona ta care te pot sprijini sau cauta si sprijin online

 

Ai grija de tine in primul rand!

Pentru unele persoane, aceasta este cea mai grea lectie pe care o au de invatat. Pentru a putea sa-i ajuti pe altii si sa fii in serviciul altora, trebuie mai intai sa ai grija de tine, altfel nu vei avea resursele necesare sa-ti imparti timpul si energia cu altii.

Daca evitarea unei persoane toxice este necesara pentru a putea sa ai grija de tine, fa ceea ce ai de facut pentru a mentine scazute nivelurile de stres. Stresul iti afecteaza corpul, de la probleme ale somnului pana la deregleri ale tensiunii arteriale.

Cum te-ai descurcat cu relatiile toxice din viata ta? Care relatii iti aduc cel mai mare stres? Impartaseste povestea ta in sectiunea de comentarii!

Arata si prietenilor tai!

Comments

comments

Comments are closed.