• Hai la yoga

    Descopera activitatea care iti tonifiaza trupul, calmeaza mintea si iti hraneste sufletul. Vino sa practici yoga alaturi de mine!

Despre Yoga

Yoga este o filozofie practica, nu o religie, si nu presupune încadrată intr-un anumit sistem de credințe. Termenul „yoga” vine de la cuvântul sanscrit yug, care înseamnă a alătura, a asocia sau a uni. Este o filozofie tradiționala indiana, care implica armonizarea planului fizic si a celui spiritual cu scopul de a obtine o stare de bine. Aceasta sinteza si constientizarea inseparabilitatii trupului si a minții ne fac sa stabilim o legătura mai profunda cu propria conștiința.

Beneficii

Practica posturilor  ameliorează o varietate de afecțiuni, intareste si tonifica muschii si dezvolta flexibilitatea. Diferitele mișcări realizate in anumite posturi au ca efect oxigenarea sângelui si hrănirea si curățarea extremitătilor corpului. Din punct de vedere psihologic, yoga îmbunătățește concentrarea, linisteste mintea si dezvolta un sentiment de echilibru, liniște si mulțumire.

Yoga vs. alte exerciții fizice

Exista o diferența între yoga si alte exerciții fizice. Asanele (posturile) sunt psihofiziologice, in timp ce torsiunile fizice sunt pur exterioare. Asanele ne ajuta sa ne dezvoltam atenția asupra corpului, mușchii si flexibilitatea, precum si sa ne conștientizam propriul univers interior si sa ne calmam mintea.

In cazul exercițiilor fizice, Mișcările corpului pot fi realizate cu o anumită corectitudine exterioara, in timp ce in yoga, pe lângă aceasta corectitudine, se trezește o conștiința mai profunda, care produce o stare de echilibru in trup si spirit.

Esti pregatit de yoga?